Ιστορία

ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΓΝΗ

Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2013. Πρωτεργάτες σε αυτό το εγχείρημα ήταν ο Δημήτρης Κοτρώτσιος (Νοσηλευτής Τ.Ε ΜΕΠΚ) και ο Δημήτρης Κεχαγιαδάκης (ΔΕ Βοηθός Νοσηλευτής ΜΕΘ).
Με αγάπη για το άθλημα, μεράκι και περίσσιο ενθουσιασμό η συλλογική αυτή δραστηριότητα αρχίζει να δομείται σε πρότυπο ομάδας “Εθνικής Κατηγορίας”. Εδώ πρέπει να αναφερθούμε και σε έναν άνθρωπο, μια γυναίκα, την Κάλλια Χανιωτάκη (Προϊσταμένη ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ) που πλαισίωσε την ομάδα από τις πρώτες στιγμές ως Team Manager και πολύ σύντομα έβαλε γερά θεμέλια ώστε το όραμα και η ιδέα να γίνουν πραγματικότητα. Ακόμα το Πανεπιστήμιο Κρήτης μέσω της επιτροπής αθλητισμού και τον υπεύθυνο του Γυμναστηρίου Στέλιο Ζαχαριουδάκη Ε.Ε.Π – Φυσικής Αγωγής μας παραχώρησε το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο –Πανεπιστημιούπολη Βουτών για τις προπονήσεις της ομάδας.
Η όλη φιλοσοφία γύρω από αυτήν την προσπάθεια ήταν και είναι η πρόσβαση και η συμμέτοχη στο χώρο της άθλησης οποιουδήποτε εργαζόμενου του Νοσοκομείου ανεξαρτήτως βαθμίδας και ειδικότητας.
Η ομάδα μπάσκετ ΠΑΓΝΗ ανήκει στους εργαζόμενους της. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ μετά την ίδρυση της ομάδας δεν έμεινε αμέτοχο. Στήριξε και στηρίζει αυτήν την προσπάθεια με κάθε τρόπο, δείχνοντας το παράδειγμα ότι στον εργασιακό χώρο της Υγείας το στοιχειό του αθλητισμού μπορεί να γίνει ο “καταλύτης” και αποσυμφοριτικός παράγοντας. Η δυναμική που δημιουργήθηκε δεν έχει μονό οφέλη σωματικά – οργανικά αλλά και ψυχοκοινωνικά όπως τη σύσφιξη των σχέσεων των εργαζομένων μέσα από μια συλλογική δράση με στόχο την άσκηση , τη συμμετοχή, τη χαρά.

Επίσκεψη της ομάδας με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κο Αντώνη Γρηγοράκη - 14 Ιανουαρίου 2014

Τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας Δ. Κεχαγιαδάκης & Δ. Κοτρώτσιος με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κο Αντώνη Γρηγοράκη               14 Ιανουαρίου 2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *